• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Is een bouwvergunning nodig?

bouwvergunning nodig tuindeurenBen jij benieuwd of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van nieuwe tuindeuren? Dit is afhankelijk van de grote en positie van de nieuwe tuindeuren. In de meeste gevallen is een bouwvergunning niet noodzakelijk, tenzij je een grote verandering aan de voorgevel van jouw woning gaat doorvoeren. Dit heeft namelijk invloed op het aangezicht van het huis en het straatbeeld. Hierop zijn gemeentes doorgaans streng. Ga je openslaande tuindeuren, harmonicadeuren of een schuifpui laten plaatsen aan de achterzijde, gericht op je tuin, dan is het aanvragen van een vergunning meestal niet nodig.

Tip: Wil je 100% zeker weten of een bouwvergunning verplicht is voor de opdracht die jij voor ogen hebt? Win dan advies in bij een ervaren specialist via Tuindeuren.com. Door het offerteformulier in te vullen kom jij direct in contact met lokale tuindeur-specialisten. Zij kunnen je vrijblijvend advies geven over de regels en vergunningen die gelden voor jouw gemeente. Zij hebben immers ervaring met het plaatsen van tuindeuren in jouw omgeving!

Vrijblijvend advies over bouwvergunningen?

Richtlijnen vergunning voor tuindeuren

Je hebt alleen een tuindeuren vergunning nodig, wanneer je een flinke verandering door gaat voeren met betrekking tot de voorgevel. Je kunt er in principe vanuit gaan dat dit niet nodig is, zolang het gaat om openslaande terrasdeuren naar de achtertuin, waar andere buurtbewoners geen last van zullen hebben. Meestal is het vervangen van je oude tuindeuren een klein project en is hier geen speciale vergunning voor benodigd!

  • Bouwvergunning alleen nodig bij verbouwing voorgevel
  • Geen vergunning nodig voor plaatsing deuren naar achtertuin
  • Onze specialisten kunnen je 100% zekerheid geven

Bouwvergunning aanvragen

Is het voor jou toch nodig om een bouwvergunning aan te vragen? Dan moet je dit doen bij de gemeente waar je woont of waar het huis waar de tuindeuren geplaatst worden staat. De gemeente kan je alle specifieke regels en richtlijnen uitleggen, zodat je procedure kunt starten om een vergunning aan te vragen. Dit houdt ook in dat omwonenden de kans krijgen om bezwaar te maken tegen jouw verbouwingsplannen, omdat zij er op een bepaalde manier hinder van zullen ondervinden. Bij de plaatsing van nieuwe tuindeuren zal dit echter niet zo snel aan de orde zijn. Doorgaans is het aanvragen van een tuindeuren vergunning een formele zaak, die niet snel tot bezwaren zal leiden, aangezien de kans klein is dat iemand er overlast door zal ervaren. Wil je graag hulp bij de vergunningsaanvraag? De specialisten van Tuindeuren.com kunnen je van begin tot eind ondersteunen!

vergunning plaatsen tuindeuren

Klantenbeoordelingen