• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Tuindeuren isolatie

tuindeuren isolatieVaak bevindt de woonkamer of eetkamer zich vlak bij de doorgang naar je tuin. Wanneer je nieuwe tuindeuren gaat laten plaatsen is het dus fijn als deze genoeg warmte binnenhouden. Een goede isolatie van de terrasdeuren is dan ook een absolute pre. De mate waarop de deuren of schuifpui geïsoleerd kunnen worden heeft voor een groot gedeelte te maken met de materiaalkeuze. We zullen dan ook de voor- en nadelen van de verschillende materialen hieronder toelichten.

Tip: in ons blog artikel over het isoleren van een schuifpui geven we je meer tips om jouw nieuwe schuifpui de beste isolatiewaarde te geven.

Meer informatie over tuindeuren isolatie?

Houten tuindeur isoleren

Wanneer je kiest voor het materiaal hout, dan is het belangrijk rekening te houden met de warmtegeleidingscoefficient uitgedrukt in Watt. Oftewel de mate van isolatie van een materiaal. Bij hout ligt deze waarde op 0.20. Dit betekend dat het materiaal meer warmte vasthoudt dan het geleidt. In veel gevallen heeft dit een negatief effect op de energie rekening. Houten tuindeuren zijn van nature dus niet optimaal qua isolatie.

Aluminium tuindeur isoleren

De warmtegeleidingswaarde van aluminium is beduidend beter dan dat van hout en ligt op 237. Dit getal geeft aan dat het materiaal de warme luchtcirculatie beter verplaatst binnen jouw woning. Hierdoor blijven de energiekosten laag en is de temperatuur bovendien sneller op het gewenste niveau. Ideaal dus voor zowel de zomer- als in de wintermaanden. Aluminium tuindeuren hebben dus een hoge isolatiewaarde.

Kunststof tuindeur isoleren

Kunststof staat bekend als een materiaal dat de warmte in jouw woning goed geleidt. Kunststoffen tuindeuren hebben daarnaast als voordeel dat deze erg duurzaam en bovendien onderhoudsvrij zijn. Kunststof tuindeuren zijn dus een uitstekende keus als het aankomt op de isolatiewaarde. Met HR++ glas zorg je voor nog betere isolatie.

Terrasdeuren inclusief isolatie laten plaatsen?

Direct gratis tuindeuren-offertes ontvangen!

De mate van isolatie van jouw gewenste openslaande deuren of schuifpui is dus mede afhankelijk van het materiaal. Maar ook extra opties, zoals het soort raam, kunnen zorgen voor een verbeterde isolatiewaarde. Wil jij meer advies? Vraag dan direct gratis tuindeuren offertes aan via Tuindeuren.com. Wij brengen je geheel vrijblijvend in contact met lokale specialisten. Vergelijk prijzen en vind de beste aanbieding!

  • Ontvang maximaal 5 gratis tuindeur-offertes
  • Vergelijk lokale specialisten op prijs en kwaliteit
  • Vrijblijvend adviesgesprek met expert bij jou thuis
  • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale kosten

Wil jij profiteren van deze mooie voordelen? Vraag dan de vrijblijvende tuindeur offertes online aan via Tuindeuren.com!