• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Schuifpui isoleren

15 mrt. 2015 12:51 Door Marvin Grouw

Een schuifpui is een enorme aanwinst voor jouw woning, maar kost ook de nodige investering. Niet alleen in tijd, maar vooral in geld. Het (laten) plaatsen van een nieuwe schuifpui kost al gauw vele duizenden euro's. Logisch dus dat je hiervoor ook iets terug wilt. Een groot voordeel van een schuifpui is de lichtinval die je hiermee creëert. Door de grote raampartij wordt de woonkamer een stuk lichter en komt er tegelijkertijd veel warmte van buitenaf binnen. Hierdoor bespaar jij stookkosten, doordat je minder vaak de verwarming aan hoeft te doen. Ook zijn schuifpuien uitstekend te isoleren. Wil je weten hoe? We leggen het je graag uit op Tuindeuren.com!

Beste kwaliteit schuifpui laten plaatsen?

Waar moet je op letten bij het isoleren van een schuifpui?

schuifpui isolerenAllereerst is het goed om te weten dat de juiste isolatie afhankelijk is van het gekozen materiaal. Aluminium schuifpuien zijn bijvoorbeeld veel minder goed te isoleren dan een houten schuifpui. Het is verstandig om vooraf met jouw aannemer te bespreken dat je een schuifpui wenst met een hoge isolatiewaarde.

Grofweg zijn er drie verschillende factoren die belangrijk zijn als het gaat om een goede isolatie bij een schuifpui. We sommen ze even voor je op:

  • De schuifpui dient zeer goed aan de gevel te worden gemonteerd. Dit is ontzettend belangrijk en bepaalt in grote mate het uiteindelijke resultaat. Met behulp van isolatie materiaal moet de eventuele ruimte tussen de de gevel en de schuifpui worden gedicht.
  • Het glas moet perfect worden gemonteerd. Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als hierboven. Dit moet naadloos op elkaar aansluiten. De keuze voor het type glas is ook belangrijk bij de juiste isolatie. Voor de hoogste isolatiewaarde kun je het beste kiezen voor HR++ glas.
  • En als laatste, de keuze van het materiaal. We hebben het al eerder genoemd. Kies je voor een aluminium schuifpui dan dien je er rekening mee te houden dat er extra materialen gebruikt moeten worden om deze goed te isoleren. Je bent dan vaak duurder uit. Een houten schuifpui heeft een uitstekende isolatiewaarde en ook bij een kunststof schuifpui zijn de resultaten qua isolatie altijd erg goed.

Nieuwe tuindeuren met isolatie laten plaatsen

Laat jouw schuifpui door een ervaren specialist isoleren

Misschien wel de belangrijkste tip van dit artikel. Zorg dat je jouw schuifpui laat plaatsen door iemand die er verstand van heeft. Misschien ben jedan wat duurder uit, maar later bespaar je hier een hoop geld mee. Isoleren van een schuifpui is in veel gevallen een kwestie van kwaliteit leveren. Hoe nauwkeuriger er gewerkt wordt, hoe beter alles op elkaar aansluit. Twijfel je over welke aannemer je hiervoor het beste kunt inschakelen? Via Tuindeuren.com kun je eenvoudig verschillende gratis tuindeur offertes opvragen. Ook kun je geheel vrijblijvend met de boubedrijven in gesprek komen om te ontdekken welk bedrijf het beste bij jou past.

  • Ontvang direct tot 5 gratis offertes
  • Vrijblijvend adviesgesprek met specialist
  • Nieuwe schuifpui inclusief isolatie geplaatst
  • Bespaar tot maximaal 45% op de totale prijs

Wij wensen je veel succes met de plaatsing en isolatie van jouw schuifpui!